neljapäev, 29. aprill 2010

Täna ja homme siis naabervabariigi pealinnas Riias

Net olemas ja päev kisub tasapisi õhtusse.

Kuupäev täna 29.aprill, kellaaeg 21:26. Hetkel asukoht Läti Vabariik Riia Dzirnavu street 33 Alberts Hotell, 8 korrus tuba 801. Reisi eesmärk - osalemine seminaril "Baltic Regional Seminar on Global/Development Education", esindamas Baltic Foundation Heifer projektide tegevust. Teada ju on, et meie Heifer projektid on tihedalt seotud koolitusalaste tegevustega ja meilgi on koolituste läbiviimiseks kasutada üsna omapärane ja huvitavalt toimiv mudel.

Muidugi, et õigeks ajaks, ehk kella 10'ks kohale jõuda, tuli kodust välja sõita päris varahommikul. Äratus kell 5:30 ja teele asusin pool tundi hiljem. No ütleme, et veidi üle 3,5 tunni ikka kulutasin sõidu peale ära küll. Kõige rohkem läks aega Riia linnas ja seda esimese ärapöödekoha ülesseleidmisega. Kui juba õige teeotsa kätte sain, siis edasine oli juba imelihtne - Google kaarti väljatrükk sobib seiklemiseks igati hästi. Selle ainukene puudus on et ala jääb pisikeseks. Igal juhul olen mina enda jaoks küll kummutanud väite, et Riia linnas keeruline liigelda oleks - kui tead kuhu minna ja hea kaart olemas - pole siin hullu midagi :)

Kehvem elamus ootas mind maanteel peale Valmierat ja enne kiirtee peale jõudmist. Seal arvas üks sõiduauto, et alustab rekkast möödasõitu minu vastutulemist arvestamata. Nii oligi, et veidi enne, kui me rekkaga ninapidi ühele joonele jõudsime, oli mulle vastutulev sõiduk rekka kõrval. Egas mul muud üle jäänud, kui teepeenrale sõita. Selle kohta saab öelda, et kõik on hästi, mis hästi lõppeb. Esialgu oli selline ehmatus, et ise ka ei saanud sügavalöt aru, mis toimus. Pärast tagantjärele mõeldes ei tahaks samas situatsioonis teist korda enam küll olla. Seekord oli teepeenral veel piisavalt ruumi, kiirus normaalne ja reaktsioon õigeaegne ... kuid mitte alati see ei pruugi niimoodi olla ...

Aga homme hommikul jätkame oma seminariga ja loodan lõunapaiku koduteele tagasi asuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar